Cum am renunțat la biberon

Cana specială din care se bea doar lapte le-a despărțit pe fete de biberon, simplu și ușor

Klara, 3 ani jumate, și Karin, un an și 8 luni, încă beau lapte din biberon seara la culcare, până de curând. Pe Klara, deși nu mai era de multă vreme de băut lapte din biberon, nu am forțat-o în niciun fel în legătură cu renunțatul la acestă plăcere a ei, pentru că nu am vrut să-i dăm un motiv în plus de frustrare că nu mai este ea bebelușa familiei. Diferența între ele este de un an și 8 luni. În plus, își câștigase cumva acest drept pentru că ea a renunțat foarte repede și ușor la suzetă, din prima zi în care i s-a propus asta, deci nu mai exista încă un stres suplimentar pentru dantura ei. În ceea ce o privește pe Karin nu am considerat că trebuie să facem urgent asta. Nici ea nu abuzează de suzetă. Totusi… am zis că e timpul să nu mai vad biberoane în fața ochilor… dupa mai bine de 5 ani! Da!!! Pentru că cei trei copii au venit repede unul după celălalt, nu am apucat să mai știu cum e fără biberoane de spălat, sterilizat ori fara scutece, de… 5 ani jumate!

Cum am făcut?!

Înainte cu câteva seri am pus biberoanelor tetine de 1, adică laptele curgea fff greu și enervant de puțin pentru un bebeluș deja măricel, ca să nu mai zicem pentru un copil de 3 ani. Apoi am găsit cea mai simpatică și dulce cană (în cazul nostru o cană cu Tweety, mai exact capul lui Tweety), (i) de care copilul să fie evident foarte încântat, (ii) din care să nu mai fi băut până atunci și (iii) despre care stabilești cu el că doar lapte se poate bea din acea cană specială. La noi a funcționat imediat. Din prima seară biberoanele au devenit istorie. Klara nu a avut nimic de comentat de vreme ce sora mai mică nu a protestat și nu a mai cerut biberon.

Nu mai zic de cum dădea Karin din mâini și picioare de bucurie când ne vedea că apărem în cameră cu cana cu Tweety.

2 Comments

 1. Gabriela 11 mai 2020 at 8:04 am

  Felicitari pentru blog, Lavinia! Esti o persoana foarta calda si o mamica devotata, se vede. ?
  M-ar interesa sa stiu despre experienta cezarienelor, si eu sunt mamica de curand (am nascut tot prin cezariana). Cum te-ai refacut, cum te-a impactat (fizic si mental), cum au fost nasterile dupa cezariana, au ramas urme? Ar fi ideal sa ne pregatesti un articol exclusiv pe tema asta.
  Ganduri bune! ?

  Reply
  1. Petrea Lavinia 11 mai 2020 at 9:32 am

   Mulțumesc mult pentru aprecieri. Este un început pentru mine, cu multe emoții! Cu siguranță am să vă împărtășesc și experienta avută cu cele 3 operații de cezariană. Felicitări pentru naștere și refacere ușoară. Vă așteaptă cele mai frumoase trăiri! Îmbrățișări!

   Reply

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *