Cum mă mențin în formă?

5 dintre secretele mele de îngrijire personală:

  • Sportul face parte din rutina de menținere a stării bune de sănătate fizică și psihică
  • Un weekend de excese culinare este urmat de cel puțin 2 zile de dietă hipocalorică
  • Ultimul pas în demachiere este mereu spălatul pe față cu un produs de curățat tenul
  • Folosesc serumuri pentru că sunt mult mai concentrate în substanțe active față de creme
  • Manichiura va arăta mereu îngrijită dacă am grijă să hidratez cuticulele

*

Îngrijirea personală este esențială în viața unei femei pentru că este direct responsabilă de starea de bine și de încrederea în propriile forțe. Cel puțin eu așa văd lucrurile. Mirosul părului proaspăt spălat, indiferent dacă este coafat sau nu, forma fizică bună și mobilitatea, indiferent de numărul kilogramelor, unghiile îngrijite și hidratate, colorate sau nu cu ojă, tenul curat și luminos, cu sau fără fond de ten și fard. Sunt doar câteva repere dintr-o rutină de îngrijire sănătoasă și smart, care vă asigur că ține sus respectul de sine și încrederea de care avem atâta nevoie în viața de zi cu zi.

Cu cât ne neglijăm mai mult din diferite motive, cu atât facem loc nemulțumirii de sine, depresiei, frustrărilor și ne vom uita în jur să căutăm vinovații. Apropo de vinovați, la cei 40 de ani împliniți eu sunt direct responsabilă și „vinovată” de tot ceea ce fac sau nu fac. Nu mai sunt la o vârstă la care să-mi mai permit să caut în altă parte responsabilii pentru ceea ce nu am realizat sau pentru ceea ce nu fac.

Acel clișeu că o femeie fericită, o mamă fericită înseamnă stare de bine pentru întreaga familie e al naibii de adevărat!

Da! Probabil veți spune că ai nevoie de timp ca să poți face ceea ce am enumerat eu mai sus și, mai ales o mamă, de timp duce lipsă mai mereu. E și nu e așa.

Eu cred că e nevoie de organizare și determinare.

Uite, rutina de îngrijire a tenului seara, o fac de cele mai multe ori în timp ce copiii se spală. Ei fac asta singuri (acum culeg roadele de a crește copii independenți), iar eu am grijă de mine. Când erau și mai mici de atât, îi lăsam să se joace în cadă până eu făceam ce aveam de făcut pentru mine, doar îi supravegheam. Părul mi-l spălam uneori după ce improvizam un „loc de joacă” în baie, ca să-i pot ține sub observație, sau mi-l spălam la chiuvetă.

Când fac sport?

Când copiii sunt la grădiniță și școală, înainte să merg la serviciu, sau imediat după (în funcție de programul de muncă). Au fost perioade în care am făcut antrenamente online, iar copiii se jucau sau chiar făceau și ei mișcare pe lângă mine. Pentru ei să își vadă părinții făcând sport este ceva perfect normal și au înțeles de mult că mișcarea face parte din rutina unei vieți sănătoase, la fel ca spălatul.

Alături de organizare și determinare aș mai pune și prioritizare.

Perioadele din viețile noastre pot fi foarte diferite, cu bune și cu rele, și așa va fi mereu! Acceptă-ți și momentele în care corpul tău are nevoie de mai multă mâncare, de mai mult somn, de mai multă relaxare, acceptă-te când mintea ta vrea să se elibereze o oră de orice grijă. Nu trebuie să fim zmei în fiecare zi, ci trebuie să ne găsim un echilibru. Cum? Prioritizând în funcție de nevoile perioadelor în care ne regăsim.

Dacă mi s-a întâmplat să nu fac ceva din ce am spus mai sus, nu m-am ascuns niciodată în spatele copiilor și nu i-am folosit ca scuză pentru lipsa mea de chef. Căci da, mi se întâmplă să nu am chef uneori să fac ceva, dar o iau ca atare și îmi asum asta.

A te iubi nu înseamnă egoism ci respect pentru cei pe care îi iubești!

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *